Маринаторы
Маринуємо без клопоту
Сучасні технології з кожним роком пропонують нашій увазі нові пристрої, які роблять життя простіше. Сьогодні ми поговоримо про маринаторах – агрегатах, за допомогою яких замаринувати продукти можна дуже легко і просто.
Мариновані овочі, м'ясо і риба користуються величезною популярністю – як в святковому, так і в повсякденному меню. Незважаючи на це, господині готують маринади з небажанням, оскільки цей процес досить трудомісткий і забирає багато часу. З маринаторами ви зможете приготувати смачні страви за кілька хвилин, з мінімальними зусиллями.
Суть роботи даного пристрою полягає в тому, що з його камери відкачується повітря, завдяки утворився вакууму пори продуктів розкриваються, і в них активно вбирається маринад. При цьому контейнер повільно обертається, що сприяє рівномірному проникненню маринаду в кожен шматочок. Один цикл маринування завершується за 9 хвилин. Готове мариноване м'ясо для шашлику виходить за два цикли, а для маринування овочів досить половини циклу.
Тонкощі вибору
При виборі пристрою для маринування важливо звертати увагу на матеріал корпусу – бюджетні моделі виготовляються з пластика. Але навіть найміцніший пластик з часом втрачає колір, покривається подряпинами, сколами. Тому найкраще віддавати перевагу моделям з нержавіючої сталі або скла.
Звертайте увагу на обсяг контейнера для продуктів, оскільки це безпосередньо впливає на ваші можливості. Оптимальним вважається обсяг від трьох до шести літрів, який дозволить замаринувати продукти на велику компанію.
Якщо ви любите маринувати м'ясо цілком, наприклад, курчати, курку, або великі шматки м'яса, варто вибрати модель Astor 9 min Grey.
Модель VES VMR 13 відрізняється пом'якшуючими ребрами в контейнері, індикацією відкачування повітря і маринування, функцією автоматичного відключення.