Мангали, грилі, барбекю
Коли шашлик ідеальний!
Знайдеться мало людей, які не люблять відкушувати соковитого, апетитного м'яса з димком. Але щоб його правильно приготувати, потрібно врахувати багато факторів: правильно замаринувати, знайти якісні дрова. Однак, щоб правильно приготує шашлик, потрібно ще й спеціальне пристосування.
Сьогодні на ринку представлено кілька типів пристроїв для запікання м'яса, риби і овочів на відкритому вогні: Грилі, барбекю, мангали.
Мангал відрізняється найпростішою конструкцією-ящик прямокутної форми з відкритим верхом і отворами для шампурів. У такому пристосуванні жар йде знизу і від стінок. Недоліком мангала є складність регулювання тяги-доводиться регулярно обмахувати вугілля.
Найбільш поширеним мангалом є сталевий - він легкий, що дозволяє без праці переносити його з місця на місце. Однак найсмачніше м'ясо виходить на чавунному мангалі.
При покупці цього пристосування важливо звертати увагу на висоту – мангал не повинен бути низьким, або дуже високим, щоб Вам зручно було перевертати шампура.
Якщо ви часто вибираєтеся на пікніки, варто придбати портативний переносний мангал.
Особливості вибору гриля
Гриль нагадує собою глибоку сковорідку з кришкою і знімною решіткою. Головною відмінністю є можливість приготування продуктів на відкритому вогні, причому не тільки м'яса, але і риби і овочів.
Якщо ви купуєте конструкцію для великої родини, тоді має сенс вибирати стаціонарний гриль. А ось для поїздок за місто обов'язково потрібно вибирати переносну модель.
Найчастіше грилі виконуються в круглій формі, а за типом енергії діляться на вугільні, газові та електричні. Найбільш затребуваним, звичайно ж, залишається гриль вугільний, оскільки він автономний і його можна встановлювати в будь-якому місці.
Конструкції, які працюють на газу, найкраще вибирати для дачі, де немає складнощів з підключенням цього різновиду палива.
Електрогрилі відрізняються важливою перевагою-їх можна використовувати при будь-якій погоді, звичайно ж, якщо поруч є розетка.
Шашлик по-американськи
Історично так склалося, що барбекю відносять до американських традицій. По суті, цей пристрій є грилем, тільки без кришки, і їжа готується також на відкритому вогні, а не на спеку від вугілля.
Барбекю представлені різними формами, розмірами і дизайном, а також типом споживаного палива, за аналогією з грилями.
Найоптимальнішим вибором для частих пікніків буде переносне, компактне барбекю, яке запросто поміститься в багажник машини.
Що вибрати-гриль, мангал або барбекю, тут все залежить від ваших особистих смакових уподобань.