Фритюрниця
Ваша улюблена картопля фрі і не тільки - в домашніх умовах
Незважаючи на всі заборони і застереження дієтологів, картопля фрі, як і інші страви, обсмажені у великій кількості масла, користуються популярністю. Завдяки компактним і зручним в управлінні фритюрницям ви зможете приготувати смачні страви – картоплю, рибу, м'ясо, борошняні вироби і навіть овочі у фритюрі.
Головна перевага цього пристрою полягає в простоті застосування і високому рівні комфорту. Процес приготування картоплі не буде супроводжуватися чадом, як це відбувається при смаженні на сковорідці.
Багато користувачів відмовляються від фритюрниці, тому що в ній витрачається більше масла. Та це так, однак, масло можна використовувати кілька разів, оскільки у фритюрниці воно не доводиться до кипіння. Значить, канцерогенів утворюється значно менше, ніж при смаженні на сковорідці.
Для справжніх шанувальників страв, приготованих у фритюрі, цей пристрій стане справжнім порятунком. Це пов'язано з тим, що жиру в продуктах, які готуються в цьому апараті, набагато менше, в порівнянні зі стравами, приготованими на сковороді.
Тонкощі вибору фритюрниць
Важливим критерієм вибору пристрою є потужність - для домашнього використання оптимальним значенням буде діапазон 1400-1800 Вт.
Велике значення має обсяг чаші, в яку заливається масло – чим більше цей показник, тим більше продуктів ви зможете приготувати. Потрібно приблизно розрахувати, скільки персон ви збираєтеся годувати. Пристрої з чашею до 0.7 літра зможуть приготувати за один раз не більше двох порцій. Для середньої сім'ї з трьох-чотирьох чоловік краще вибрати апарат з чашею до 2 літрів.
Розглядаючи характеристики різних моделей, не забудьте про антипригарне покриття, яке позбавить вас від необхідності відскрібати шматочки картоплі зі стінок чаші.
Щоб зробити улюблені страви не тільки смачними, але і менш шкідливими, варто вибрати модель, в якій можна смажити продукти з мінімальним додаванням олії.
Якщо ж ви хочете час від часу урізноманітнити меню, можете звернути увагу на моделі фритюрниць, суміщені з фондю.