(093) 090-45-88
(099) 139-86-10
Приходьте до нас:
Київ, вул Немировича-Данченко 14/13
(м. Печерська)
Контактні телефони:
(044) 355-07-00 (099) 139-86-10 (093) 090-45-88 (067) 343-84-55

4 питання, які потребують вашої уваги

1. Який Кондиціонер мені потрібен?

Тип і потужність кондиціонера підбирається виходячи з умов конкретного приміщення і його призначення. Неправильно підібрана техніка не впорається зі своїми завданнями або буде працювати на знос.

Необхідно врахувати:

  • призначення приміщення (побутове, Офісне, виробниче);
  • його розмір і форму;
  • кількість людей і обладнання (яке також виділяє тепло) ;
  • орієнтацію будівлі по сторонах світу (для розрахунку теплонадходжень через вікна і стіни);
  • загальну площу скління;
  • наявність примусової системи вентиляції;

Чи можна це зробити дистанційно? Ні. Тому, якщо хтось вже в телефонній розмові виходячи з одного параметра, наприклад площі приміщення, рекомендує модель і ціну кондиціонера, сміливо вішайте трубку. Вам повинні забезпечити виїзд технічного фахівця для огляду приміщення і підготовки розрахунків. З Вами повинні узгодити розміщення внутрішніх і зовнішніх блоків, маршрут сполучних комунікацій.

2. Скільки повинна коштувати установка кондиціонера?

Кондиціонер не є стандартною побутовою технікою, яку досить включити в розетку, і вона вже працює. Найголовніше в надійній роботі кондиціонера - не обладнання, а професіоналізм фахівців, які здійснюють розрахунок, монтаж, гарантійне та сервісне обслуговування.

При монтажі обладнання виникнуть додаткові витрати на роботу по установці і комплектуючі. Однак ця цифра в кілька разів менше ніж в Європі і Японії, де монтаж коштує 50-70% від вартості обладнання. Головне пам'ятайте: що гарантію покупцеві дає не фірма-виробник, а компанія встановила Кондиціонер.

3. Чи Правда, що Кондиціонер осушує повітря?

Так. Осушення повітря завжди супроводжує його охолодження. Середній Кондиціонер видаляє з повітря від 1 до 3 літрів води на годину (до речі, заздалегідь обговоріть з відповідальним за монтаж, куди він збирається вивести дренажний трубопровід). А ось зволожувати повітря не вміє жоден побутовий кондиціонер, оскільки для цього в нього довелося б вбудовувати Додаткове обладнання, а це призвело б до збільшення собівартості. Тому в побуті застосовуються окремі пристрої - зволожувачі повітря. А в офісних приміщеннях краще відразу встановлювати професійні системи мікроклімату.

4. Чи забезпечує кондиціонер приплив свіжого повітря?

Всупереч існуючій думці більшість кондиціонерів не може подавати або видаляти повітря з приміщення. Повітрообмін приміщення з зовнішнім середовищем може бути реалізований за допомогою систем вентиляції, канальних кондиціонерів з підмішуванням зовнішнього повітря, центральних кондиціонерів, руф-топів (дахових моноблоків). Віконні Кондиціонери, касетні і Колонні спліт-системи (з можливістю підмішування вуличного повітря), можуть вирішити це завдання лише в незначному обсязі (7-10% від повної продуктивності по повітрю). Що стосується настінних побутових спліт-систем, то вони призначені для роботи тільки в режимі рециркуляції (охолодження, обігріву повітря приміщення).

Взагалі, при правильній роботі кондиціонера ви не повинні відчувати, що він щось охолоджує або нагріває. Вам повинно бути просто комфортно-і все!