(093) 090-45-88
(099) 139-86-10
Приходьте до нас:
Київ, вул Немировича-Данченко 14/13
(м. Печерська)
Контактні телефони:
(044) 355-07-00 (099) 139-86-10 (093) 090-45-88 (067) 343-84-55

Як правильно підібрати інвалідний візок.

 

 

       У наш час існує великий вибір засобів пересування і зручного проводження часу (якщо це робота за столом ) для людей з обмеженнями опорно-рухового апарату.

 

      Інвалідний візок бувають для дорослих і дітей ; механічний (керовані самостійно або за допомогою супроводжуючої людини) і  з електропривод (на акумуляторах); каталки і з санітарним оснащенням (використовуються для душу і туалету), а також активний (для ведучих активний спосіб життя - заняття спортом і т. д) і багатофункціональні (службовці для сидіння , пересування, лежання, з регулюванням всіх параметрів і при всьому цьому швидко розбірні для зберігання). Відповідно відрізняються коляски і в ціновому діапазоні один від одного (дорогі і бюджетні).

 

      Вибираючи, потрібно враховувати основні потреби і фізичний стан людини, який буде користуватися засобом.

 

 При виборі коляски необхідно враховувати не тільки стан пацієнта , від чого буде залежати тип коляски з вище перерахованих ,але і розміри її. Людина повинна відчувати себе максимально комфортно і коляска повинна поміщатися в ліфт і дверні прорізи житла . Для цього потрібно знати зріст, вагу, розмір того, хто буде користуватися нею.  

      Зростання необхідний для визначення глибини сидіння і підніжок. Якщо сидіння дуже глибоке, воно буде обмежувати рухи тулуба і порушувати кровообіг в ногах, якщо занадто дрібне – це загрожує випаданням вперед при русі. Враховувати треба і те, чи буде користуватися людина подушкою для сидіння. Довжина ніг важлива для вибору коляски – будуть підніжки регульовані або жорсткофіксовані. Те ж стосується і підлокітників. Неправильно відрегульовані будуть напружувати м'язи плечей,що призведе до швидкої стомлюваності або ссутуліванія і, знову таки, стомлюваності. Відкидні підлокітники полегшать самостійне переміщення з ліжка в коляску і назад.

 

      Вага потрібно знати для того, щоб вибрати коляску посилену (або з подвійною сталевою рамою) , якщо вага пацієнта понад 100-120 кг.Для вибору ширини сидіння ще треба знати як розподілений вага : найбільше він припадає на стегна або на верхню частину тулуба ( консультант цікавиться у покупця – чоловікові або жінці потрібна коляска); також може бути пацієнт без нижніх кінцівок (відповідно рама потрібна з можливістю зміщення центру ваги).

 

      Розмір одягу пацієнта є додатковим допоміжним параметром для визначення ширини сидіння (враховується простір для теплого одягу-між стегнами і підлокітником долонька ребром повинна міститися).

 

Правильно підібрана коляска полегшить життя пацієнта і його близькому оточенню.

 

      За більш докладним визначенням параметрів при підборі інвалідного візка Ви можете звернутися до наших консультантів . Вони допоможуть підібрати варіант, відповідний Вашим запитам.

 

      У нашому інтернет-магазині представлені коляски з урахуванням будь-яких потреб і фінансових можливостей покупців. Найбільш затребуваними в нашій країні є коляски від фірм Німеччини ( Invacare ) і Італії (бренд OSD). Всі коляски мають гарантійний термін експлуатації від виробника і відповідають стандартам.

 

      Заходьте на наш сайт і ми приділимо Вам максимум уваги !