Аерогрили, грилі
Особливості та переваги аерогрилів
Завдяки сучасним технологіям процес приготування їжі стає більш комфортним і досконалим. Одним з пристосувань, яке допомагає швидко і смачно готувати, є аерогриль, або як його ще називають, турбопіч, конвекційна піч.
Суть роботи даного пристрою полягає в подачі потоку гарячого повітря, який обдає продукт з усіх боків, нагріваючи його рівномірно.
Конвекційна піч підходить для приготування страв на кожен день, причому з будь-яких продуктів. Також з її допомогою можна розігрівати або розморожувати, і навіть коптити їжу. Конвекційна піч на вашій кухні зможе замінити звичайний гриль, пароварку і навіть мікрохвильовку. На турбопечі ви зможете стерилізувати банки, сушити різні продукти.
Ключовою перевагою конвекційних печей є здатність зберігати всі смакові і корисні властивості продуктів. Якщо готувати страви в турбопечі, продукти не зневоднюються, тому їх смак залишається незмінним.
Оскільки в аерогрилі можна готувати без додавання жиру, їжа виходить не просто смачною, але і дієтичної. Ця особливість дозволяє застосовувати пристрій для людей, які страждають розладами травлення.
Тонкощі вибору аэрогриля
Сьогодні на ринку представлена велика різноманітність моделей, тому варто уважно придивлятися до них, перш ніж зробити покупку.
Основним критерієм при виборі аерогрилю є тип управління-механічний і електронний. Електронне управління відкриває більше можливостей для приготування всіляких страв, включаючи хлібобулочні вироби, десерти, сирні маси. Така багатофункціональність обумовлена тим, що користувач може регулювати швидкість конвекції.
Найдорожчі моделі оснащуються сенсорним управлінням, а також додатковими функціями, наприклад, фритюрниця, обертання чаші, автоматичне перемішування.
Крім цих особливостей турбопечі також відрізняються способом кріплення кришки-вона може бути знімною або кріпиться на кронштейні. Останній варіант зручніше, оскільки кришку можна встановити в безпечному положенні.
Однак, у моделей зі знімною кришкою є важлива перевага – можливість збільшити обсяг колби в кілька разів, за допомогою додаткових кілець.
У конвекційних печах з кронштейном є можливість установки тільки одного кільця.
Якщо ви хочете, щоб страви довго залишалися теплими, звертайте увагу на моделі з функцією підтримки тепла.