(093) 090-45-88
(099) 139-86-10
Приходьте до нас:
Київ, вул Немировича-Данченко 14/13
(м. Печерська)
Контактні телефони:
(044) 355-07-00 (099) 139-86-10 (093) 090-45-88 (067) 343-84-55

Тонометр на плече або зап'ясті - що вибрати?

Вибір між тонометром на плече і зап'ясті досить непростий. Тонометри на зап'ясті простіше в обігу, вони компактні, тому їх без проблем можна носити в сумці. Але поширена думка, що зап'ястні тонометри не видають точних показань. Спробуємо розібратися: де правда, а де вигадка.

 

Зап'ястні тонометри поставляються з манжетою, яка фіксується в області зап'ястя, подібно годиннику. Такі пристрої краще вибирати людям до 40 років, без захворювань серцево-судинної системи. Літнім людям, які не хочуть користуватися тонометрами на плече, можна порадити пристрій Nissei WS-820. Ця модель була визнана найточнішою, згідно з результатами клінічних випробувань Німецького товариства гіпертонії. Головна особливість цього пристрою-система, що зчитує пульс з двох артерій. Крім того, модель записує 30 вимірювань, в два блоки пам'яті. 

 

Хороші рекомендації у тонометра Medisana HGN - похибка його показань становить всього лише + / - 1 мм. рт. ст. Модель оснащена великим рідкокристалічним дисплеєм, двома осередками пам'яті по 60 вимірювань кожна. Кольорова шкала ВООЗ, функція Fuzzy Logic спрощують користування пристроєм.

 

Класичні тонометри на плече показані людям у віці, оскільки судини на зап'ясті з плином часу втрачають еластичність, потік крові по ним погіршується. Крім того, судини в області плеча більші, що підвищує точність показань плечового тонометра. Особливо тонометри на плече Необхідні людям з атеросклерозом, оскільки у них судини більш тверді, що знижує точність показань.

Людям з тахікардією або аритмією рекомендована модель AND 777 - у ній тиск вимірюється три рази, після чого виводиться середнє значення тиску. Крім того, тонометр підтримує функцію визначення аритмії, в ньому передбачений блок пам'яті з фіксацією дати і часу.

 

Відмінно зарекомендував себе тонометр OMRON M3 Family - у ньому теж є технологія визначення аритмії, датчик руху попередить вас, що вимір потрібно провести повторно. Важливими особливостями є функція усередненого тиску, пам'ять на два блоки, манжета ергономічної форми.

 

Перед тим як купувати тонометр на плече або зап'ясті, потрібно уважно порівняти характеристики різних моделей. Кваліфіковані консультації продавців нашого магазину допоможуть зробити вірний вибір.